Værdigrundlag

En friskole som samlingspunkt for lokalsamfundet - med trivsel og udelivi højsædet

Værdigrundlaget for Linå Friskole

I bestyrelsen har vi valgt at sætte fokus på tre nøgleord: udeliv, lokalsamfund og trivsel som du kan læse mere om herunder.

Ydermere er der i bunden et eksempel på en skoledag.

Trivsel


For at trives, skal børn først og fremmest "lære at være" - både at være sig selv, og være en del af fællesskabet. Vi tror på at det er vigtigt at bevare børns nysgerrighed på verden, og hjælpe dem med at tro på sig selv samt indgå i sunde relationer med andre. 

Børn er forskellige og har forskellige behov og måder at lære på. I stedet for at fokusere på resultater og karakterer, er det vigtigt at have fokus på trivsel på både det individuelle og fælles plan. Det handler om at se det "hele" menneske og give børnene mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt. Det betyder også at have fokus på meningsfuldhed, venskaber, socialt ansvar og modstand mod mobning.

Det handler om at skabe et miljø, hvor børn kan være børn og udvikle sig på deres egen måde og tempo. Et miljø hvor børns til tider høje energi-niveau ikke skal undertrykkes og kontrolleres men derimod håndteres positivt ved fx. at inddrage praktiske fag og fysisk aktivitet i undervisningen.

På den måde kan man skabe en inkluderende læringskultur, hvor børnene kan føle sig set, hørt og værdsat for deres unikke styrker og kvaliteter.

Ydermere mener vi at daglig morgensamling samt regelmæssig projekt-orienteret undervisning på tværs af klassetrin kan have positiv indvirkning på elevernes trivsel.



Et muligt skema

Vi ønsker at den fremtidige skoleleder har stor medinflydelse på den konkrete hverdag på Linå Friskole. Nedenfor er dog et eksempel på et skema som vi forestiller os det.

Turene om onsdagen kan bestå af mindre eller større ekskursioner ud i verden for at skoledagen hænger tæt sammen med virkeligheden omkring os. Det kan både være hele dage i naturen, besøg på kulturinstitutioner, hos virksomheder og lignende.


Alt efter klasse størrelser forventes der også at det vil være sammenlæste hold på tværs af klassetrin, fx. 0.-2., 3.-4., 5.-6.